Wino produkowane z odmian Chardonnay i Garnacha blanca, w proporcjach 60-40. Zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną tego rocznika obie odmiany miały bardzo dobre parametry ilościowe i jakościowe. Aby swtorzyć Dent de Lleó Chardonnay zostało zebrane w pierwszym tygodniu września, Garnacha zaś dwa tygodnie później. Połączenie to daje bardzo przyjemne doznania smakowe, podniebienie jest bardzo świeże i lekko słodkie. Dominuje aromat czerwonych owoców takich jak truskawki i czereśnie. Starzenie 2 miesiące w beczce podkręca te nuty, nadając winu rześkości.
D.O. Tarragona
Mas Vicenç Pons
2 miesiące w beczce
2017
60% Chardonnay, 40% Garnacha
—
Vol. 13,5%
Aromaty truskawek i czereśni.
Przekąski, dania z makaronu, ryby, carpaccio lub młode sery.
Serwować w temperaturze 10 - 12ºC.
Zakupy razem: 0.00 zł
Twój koszyk jest pusty.
Korzystanie z naszej Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.