Monastrell uprawiany do produkcji Dolomitas pochodzi z małej działki, położonej u podnóża góry, sadzony dość płytko. Korzenie splatają się ze skałą, która filtrując wodę nadaje w efekcie końcowym ciekawy, lekko mineralny posmak. Wino dojrzewa przez 10 miesięcy w starych betonowych zbiornikach i glinianych amforach pochodzących z początków XVIII wieku. W ustach jest aksamitne, lekko słodkawe, otula podniebienie i pieści. Harmonijne. Czy to podłoże dolomitów nadaje temu winu takiej finezji?
D.O. Valencia
Finca los Frailes
-
2018
100% Monastrell
Guía Peñín 93, Parker 91+
Vol. 14%
Nuty goździka i róży przeplatają się z nutami kory drzewa i świeżej kurkumy.
Doskonale komponuje się z grillowanymi czerwonymi mięsami, gulaszami, dziczyzną, serami owczymi
Serwować w temperaturze 14 - 16ºC.
Zakupy razem: 0.00 zł
Twój koszyk jest pusty.
Korzystanie z naszej Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.