Javier Sanz Fermentado en Barrica

Producent Javier Sanz
Czas dostawy 3 dni
69.00

Te Verdejo uprawiane jest na kamienisto-glinianym podłożu. W połączeniu z kontynentalnym klimatem, daje to winorośli w efekcie strukturę mineralną. W odróżnieniu do wielu innych Verdejo z Hiszpanii, to fermentowane jest w beczkach z dębu francuskiego przez 6 miesięcy, aby potem trafić do butelki, w której leżakuje przez kolejnych 12 miesięcy. Dzięki temu otrzymujemy bardzo interesujące wino, z szerokim, tłustym podniebieniem, z wyczuwalną beczką i orzeźwiającymi nutami owocowymi


Rueda


Javier Sanz


6 miesięcy w beczce


2013


100% Verdejo


Guía Peñín 89


Vol. 13,5%


Aromaty dojrzałych owoców, kwiatów, brzoskwini, nektarynki, delikatny zapach siana i suchej ziemi.


Podawać z owocami morza, potrawami na bazie ryżu, rybami z grilla, bądź pieczonymi, rybami wędzonymi, foie gras, świeżymi serami, tortillami.


Serwować w temperaturze 6 - 8ºC.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów