Zielone winogrona, z których wytwarza się Javier Sanz Verdejo pochodzą z najstarszych części winnic i są wynikiem osobistych wyborów właściciela. Winnica ta ma około 45 hektarów i ponad 40 letnią historię. Gleba, na której rośnie uprawiane wino, to mieszanka kamienistego i glinianego podłoża, nadaje ona gronom mineralny akcent. Uprawie towarzyszy klimat kontynentalny z chłodnymi zimami, obfitymi i gwałtownymi deszczami wiosną i jesienią oraz gorącym latem. Te czynniki sprawiają, że winogrona zachowują swoją kwasowość i dobrze konserwują aromatyczne związki, a w konsekwencji przekładają się na wyjątkowy charakter wina.
D.O. Rueda
Javier Sanz
2 miesiące w beczce
2017
100% Verdejo
Guía Peñín 92
Vol. 13%
Aromaty czerwonego grejpfruta, ananasa, z delikatnymi nutami anyżu i kopru włoskiego.
Doskonałe z owocami morza, rybami, ceviche, sashimi.
Serwować w temperaturze 6 - 8ºC.
Zakupy razem: 0.00 zł
Twój koszyk jest pusty.
Korzystanie z naszej Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.