Wino Pampolut powstaje z uprawianej w okolicach Walencji, endemicznej odmiany winorośli Merseguera. Jej owoce charakteryzują się małą kwasowością i niską zawartością alkoholu. Szczep ten jest idealny do produkcji lekkich win. Posiadają one przeważnie jasno żółty kolor, charakteryzują się dobrą równowagą między kwasowością, poziomem alkoholu i smakami owocowymi. Pampolut jest dobrym przykładem takiego wina, świeże, eleganckie, o złożonych aromatach, wyczuwamy nuty gorzkich migdałów, uzupełnione delikatnie nutami ziołowymi. Ma niewiele ciała i jest bardzo delikatne w smaku.
D.O. Valencia
Can Leandro
4 miesięcy w beczce
2017
100% Merseguera
Guía Peñín 90
Vol. 14%
W posmaku odczuwalne są nuty migdałowe i ziołowe.
Wszelkiego rodzaju ryże, grzyby, grillowane warzywa, owoce morza.
Serwować w temperaturze 8ºC.
Zakupy razem: 0.00 zł
Twój koszyk jest pusty.
Korzystanie z naszej Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.